Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@00:54:08 GMT

شرط دیدار امام زمان (عج) از زبان حاج اسماعیل دولابی

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۲۷۱۰۵

شرط دیدار امام زمان (عج) از زبان حاج اسماعیل دولابی

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی امین فروغی تاریخ پژوه و استاد ادبیات در برنامه جرعه‌ای از ماه، در مورد شیوه‌های مناجات خوانی در تهران قدیم گفت: در کنار مناجات‌های قرآنی که در ماه رمضان در مساجد توسط قاریان قرآن و مناجات خوان‌ها خوانده می‌شد خواندن دعاهای رسیده از معصومان (ع) بسیار مرسوم بود.

وی افزود: دعاهایی مانند دعای کمیل، مکارم الاخلاق، ابوحمزه ثمالی و خمسه عشره از جمله ادعیه‌ای بودند که در مساجد خوانده می‌شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرحوم حاج سید مهدی قوام از مردان وارسته و با حقیقت بود که در مسجد «جمعه» فرازهایی از مناجات خمسه عشره را در ماه رمضان می‌خواند و شرح می‌داد و روح مستمعان را در آسمان معنا به پرواز در می‌آورد.

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: مرحوم «حاج سید اسماعیل شفیعی» هم یکی دیگر از مردان با حقیقت و وارسته ای بود که روزهای ماه مبارک رمضان پس از نماز عصر در مسجد «جمعه» بیش از سه ساعت منبر می‌رفت و به شرح دعای «ابوحمزه ثمالی» می‌پرداخت.

در ادامه این ویژه برنامه، حجت الاسلام صدر کارشناس مذهبی با اشاره به فرازی از دعای «افتتاح» گفت: ما در بخشی از این دعا پس از صلوات و درود بر روح مطهر پیامبر اکرم (ص)، امیرالمومنین (ع) و فاطمه زهرا (س) و فرزندان ایشان، جداگانه خدمت حضرت ولیعصر (عج) هم صلوات می‌فرستیم.

این کارشناس مذهبی درباره علت این کار اظهار کرد: ما باید در زندگی یک حساب ویژه برای امام مهدی باز کنیم چراکه امروز کار عالمِ وجود و کار خدا به دست حضرت ولیعصر است و حساب امام زمان جدا از تمام انبیا و اوصیای الهی است.

وی افزود: تمام امور تکوینی و تشریعی خداوند و تمام زمین و زمان به دست وجود مقدس حضرت ولیعصر (عج) است بنابراین اگر بخواهیم زندگی‌هایمان سامان پیدا کند باید متوجه وجه الله و صاحب امر خدا باشیم.

همچنین استاد کریملو کارشناس مذهبی با اشاره به فرازی از دعای «ابوحمزه ثمالی» گفت: امام سجاد (ع) در بخشی از این دعا بیان می‌کنند که خدایا من همان ناتوانی هستم که تو یاری اش کردی.

وی در شرح این دعا با بیان اینکه یاری خداوند در گرو اعلام ضعف و ناتوانی انسان است گفت: نفس اماره و شیطان انسان را از این مسیر جدا می‌کند و به همین خاطر است که انسان به محض رسیدن به یک قدرت و ثروت احساس می‌کند که از ضعف و ناتوانی خارج شده است.

کریملو تصریح کرد: انسان باید احساس ضعف و ناتوانی کند تا خدا او را یاری کند و به گفته بسیاری از عرفا و بزرگان دین، اقرار به ضعف و عجز در پیشگاه خداوند، انسان را در مسیری قرار می‌دهد که با گشایش الهی توأم خواهد شد.

این کارشناس مذهبی با اشاره به شرط زیارت امام زمان (عج) گفت: حاج اسماعیل دولابی می‌فرمودند که اگر خواستار زیارت امام زمان هستیم باید به عجز و ناتوانی خود اقرار کنیم و تا وقتی گمان کنیم با همت و تلاش و هنر خود می‌توان خوبان را دید راه به جایی نخواهیم برد اما به محض مأیوس شدن از قدرت خود، خدا پرده را کنار می‌زند.

کریملو گفت: افراد مدعی هیچ وقت موفق به دیدار امام زمان نشده اند بلکه زیارت حضرت نصیب کسانی خواهد شد که خودشان را ضعیف می‌پندارند و هیچ ادعایی ندارند.

کد خبر 4923855

منبع: مهر

کلیدواژه: ماه رمضان ۹۹ امام زمان حضرت مهدی عج ماه مبارك رمضان ماه رمضان ۹۹ ویروس کرونا قرآن دعا و نیایش کنفرانس بین المللی شهید مطهری شبکه چهار سیما معرفی کتاب رادیو گفتگو امام حسن مجتبی ع دعای روزهای ماه رمضان حضرت خدیجه س کارشناس مذهبی امام زمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۲۷۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمان بازگشت به جنوب خط استوا

بزرگ‌ترین و گسترده‌ترین قاره در نیم‌کره جنوبی با جمعیتی بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر. این قاره همچنین دومین قاره پرجمعیت جهان پس از آسیا نیز هست. آفریقا شامل ۵۴ کشور مستقل و کاملاً به رسمیت شناخته شده و هشت قلمرو است.

ماداگاسکار و چندین مجمع‌الجزایر نیز جزوی از این قاره هستند. الجزایر بزرگ‌ترین کشور این قاره در شمالی‌ترین بخش و حاشیه دریای مدیترانه آرمیده است و آفریقای جنوبی در جنوب این قاره یکی از شاهراه‌های کشتیرانی را در اختیار دارد و این هر دو کشور روابط بسیار خوبی با ایران دارند و هردو تاریخ بسیار تیره‌ای از حضور استعمار تجربه کرده‌اند.

این روزها اما مقامات عالی اقتصادی حدود ۴۰ کشور از این ۵۴کشور در ایران به سر می‌برند تا در دومین اجلاس ایران و آفریقا حضور پیدا کنند. اجلاسی که بیش از هرچیز عزم جزم ایران برای بازگشت فعالانه به قاره سیاه را به نمایش می‌گذارد؛ زیرا کشورمان پیش از این هم در دوره‌های مختلف به آفریقا رفته و در برهه‌هایی حتی توانسته با استفاده از فرهنگ غنی خود به نظام‌سازی هم بپردازد. حکومت فاطمیون در این قاره را شاید بشود یکی از معروف‌ترین حکومت‌هایی دانست که ارتباط تنگاتنگی با ما داشته‌اند.

اما با گذشت زمان روابط ایران با آفریقا متأثر از دو عامل مهم به‌شدت به محاق رفته است. این دو عامل هم چیزی نیست مگر ضعف مفرط نظامات حاکم بر ایران در دو دوره پهلوی و قاجار و همچنین حضور پررنگ استعمار در قاره زرخیز آفریقا. هردو این عوامل بیش از هرچیز به ضرر سیاهان تمام شده است.

با پیروزی انقلاب اسلامی دو اصل اساسی به سیاست خارجی ایران بازگشت که به‌طور خلاصه می‌توان آن‌ها را این‌گونه تقریر کرد.

۱- ضدیت با امپریالیسم و استعمار: اولین و شاید مهم‌ترین پیام امام خمینی(ره) در انقلاب کبیر ایشان ضدیت با استعمار مادی و معنوی است. امام(ره) با جهان شناسی خاص خود رسالت اصلی انسان را مبارزه برای رسیدن به قرب الهی تعریف می‌کردند و همین امر زمینه مبارزه با دشمنان این سلوک را فراهم می‌کند. پر واضح است اصلی‌ترین دشمن انسان در این مسیر طاغوت‌ها هستند که مستقیم از قدیمی‌ترین دشمن انسان، یعنی شیطان دستور می‌گیرند. به‌این شکل امام خمینی(ره) ضدیت با استعمار و امپریالیسم را در ادامه مبارزه فردی و جمعی با شیطان می‌دانند. همین اهمیت و گستردگی سبب شده این اصل به مهم‌ترین اصل در سیاست خارجی ایران تبدیل شود.

۲- ثبات به نفع مردم: دومین اصل مهم انقلاب اسلامی در سیاست خارجی‌اش پس از تلاش برای آزاد شدن انسان‌ها از بندهای استعمار، رساندن آن‌ها به ثبات است. این یک اصل قرآنی مهم است، آنجا که این کتاب مقدس امر به ایجاد اصلاح در امور برادران می‌کند. این‌‎گونه است که در پرونده‌ها و پروژه‌های مختلفی ایران تلاش کرده همواره نقش میانجی را داشته باشد.

این دو اصل مقدمات نظری ارتباطات سیاسی، فرهنگی و اقتصادی ایران را در هر نقطه دنیا تأمین کرده و می‌کند. مرور روابط ایران با قاره سیاه در دو دهه گذشته هم نشان از اجرایی شدن همین دو اصل دارد. ایران در کشورهای مختلف آفریقایی همواره تلاش کرده ملت این قاره را برای رهایی از چنگال استعمار غربی بیدار کند و به همین دلیل است که می‌بینیم از جنبش‌های این قاره حمایت می‌کند؛ چه این جنبش‌ها در الجزایر در شمال باشند، چه در آفریقای جنوبی در جنوب این قاره. همچنین ایران تلاش کرده با تأمین نیازهای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری دولت‌های مستقل به آن‌ها برای بازگرداندن ثبات به این کشورها کمک کند. حضور ایران در لیبی، اتیوپی و حتی الجزایر را می‌توان در همین زمینه ارزیابی کرد.

بنابراین مرور اتفاقات تاریخی دو دهه گذشته نشان می‌دهد ایران تصمیم گرفته بار دیگر به جنوب خط استوا بازگردد.

دیگر خبرها

  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (9 اردیبهشت)
  • آخرین تغییرات درباره یارانه‌ها و زمان واریز آن
  • اتفاق باورنکردنی که باعث شد مورایس مسلمان شود | او گفت می‌خواهم مسلمان شوم، باید از کجا شروع کنم؟ | ماجرای مشاور مذهبی با آشنایی کامل به زبان انگلیسی
  • زمان دیدار صنعت نفت - مس تغییر کرد
  • (ویدئو) سکانس خنده‌دار از حرف زدن نعیمه نظام‌دوست به زبان روسی
  • زمان بازگشت به جنوب خط استوا
  • امام جمعه قم: از نیروی انتظامی و کسانی که زخم زبان‌ها را به جان خریدند تشکر می‌کنیم
  • (ویدئو) اجرای دیالوگ ترانه علیدوستی به زبان کره‌ای توسط بازیگر زن «نون خ»
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (7 اردیبهشت)
  • ایستگاه زمان صوفی ۵۵ میلیمتر رکورد دار بارش درخراسان شمالی