Web Analytics Made Easy - Statcounter

دهه اول محرم، فرصت مناسب و ویژه ای است تا به تحلیل و تفسیر پرسش و پاسخ عاشورایی بپردازیم و نخستین پرسشی که ممکن است همه ما را وادار به تامل کند این است با توجه به این اینکه واقعه عاشورا در سال 61 هجری رخ داده است و از آن زمان تاکنون هزار و 380 سال می گذرد چه ضرورتی دارد که این حادثه زنده نگه داشته شود؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  به نقل از راه آرمان؛ دهه اول محرم الحرام، فرصت مناسب و ویژه ای است تا به تحلیل و تفسیر پرسش و پاسخ عاشورایی بپردازیم تا بتوان به بخشی از نیازهای معنوی، فکری، سیاسی، تربیتی، اخلاقی و اجتماعی جامعه پاسخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخستین پرسشی که ممکن است همه ما را وادار به تامل کند این است با توجه به این اینکه واقعه عاشورا در سال 61 هجری رخ داده است و از آن زمان تاکنون هزار و 380 سال می گذرد چه ضرورتی دارد که این حادثه زنده نگه داشته شود و یا برای آن هزینه های مالی و فرهنگی شود و به عبارت دقیق تر فلسفه و راز برپایی عزاداری و سوگواری سید الشهدا(ع) ریشه درچه امری دارد؟

ضرورت زنده نگه داشتن واقعه عاشورا بعد از گذشت 1380 سال چیست؟

 پاسخ این پرسش را سید محمد تقی قادر از اساتید برجسته حوزه و دانشگاه در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما این گونه مطرح کرد و گفت: عزاداری و سوگواری حضرت سیدالشهدا(ع) چهار علت دارد و همه این دلایل ریشه در قرآن و سنت مطرح شده است.

استاد حوزه و دانشگاه افزود: اصل و قاعده قرآنی این است هرعملی که زیبا باشد و محتوایی فرازمانی و مکانی داشته باشد، به گونه ای که بتواند اسوه و الگویی برای دیگران قرار بگیرد نباید با گذشت زمان کهنه و فراموش شود؛ بلکه باید برای دیگران یادآوری شود تا با تکرار تبدیل به فرهنگ شود.

قادر با تاکید بر قاعده و اصل قرآنی «تذکر» که در بسیاری از سوره های قرآن ذکر شده است، عنوان کرد: با توجه به این قاعده قرآنی، احیا و زنده نگه داشتن واقعه عاشورا به معنای زنده نگه داشتن فرهنگ جهاد و شهادت، استکبار ستیزی، حیا و عفت است.

وی ادامه داد: پس به همان دلیل وظیفه قرآنی که یاد حضرت اسماعیل، ایوب، مریم و ... را زنده نگه می داریم و نامش کهنه پرستی، مرده پرستی و بدعت نیست، زنده نگه داشتن واقعه عاشورا نیز این چنین است.

زنده نگه داشتن واقعه عاشورا چیزی جز تعظیم شعائرالله نیست

این استاد دانشگاه در ادامه به تبیین دلیل دوم پرداخت و اظهار کرد: حج گزار پس از هزینه بسیار سنگین مالی به حج می رود که به مکه مکرمه مشرف شده تا همراه با طواف خانه خدا، حجر اسماعیل را با این که جزو کعبه نیست، تنها به این دلیل که هاجر، همسر حضرت ابراهیم(ع) و مادر حضرت اسماعیل(ع) درحجر مدفون است طواف نماید

قادر تاکید کرد: از آنجایی که واقعه عاشورا فراتر از آن چیزی است که در ماجرای هاجر به آن پرداخته  شده است و امام حسین (ع) به جای سعی بین صفا و مروه از کعبه عبور کرد و به جای رسیدن به آب زمزم، با لب تشنه همراه با اصحابش به شهادت رسیدند، برجسته ترین مصداق شعائر شد.

وی با بیان اینکه قربانی درمنا در قرآن با عنوان شعائرالله مطرح شده است، بیان کرد: حج گزار از مکان های مختلف و با هزینه سنگین مالی، خود را به مکه مکرمه می رساند و پس از وقوف درعرفات، در روز دهم ذی الحجه به منا می رود تا پس از رمی جمرات اقدام به قربانی نماید و این دوعمل  هزار و 444 بار تکرار می شود؛ چرا که یادآور مقاومت حضرت ابراهیم(ع) در برابر وسوسه شیطان و روحیه اطاعت پذیری و ایثار حضرت ابراهیم و اسماعیل است.

استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: اگر بنا باشد رمی جمرات حضرت ابراهیم(ع) و قربانی در منا که یادآور تعبد اسماعیل در برابر امر الهی است از شعائر الهی باشد، بدون تردید واقعه عاشورا  که حسین بن علی(ع) بهترین عزیزانش را قربانی خدا کرد، قطعا مصداق اعظم شعائر است و اگر باید نام و یاد ابراهیم و اسماعیل گرامی داشته شود، به حکم عقل و شرع باید نام سیدالشهدا(ع) گرامی داشته شود.

مصداق قرآنی برای زنده نگه داشتن واقعه عاشورا

قادریکی دیگر از دلایل احیا و زنده نگه داشتن عزای سیدالشهدا (ع) را آیه ۲۳ سوره شورا عنوان کرد و گفت: پاسخ عملی به پیام این آیه این است که در مصیبت بزرگی که برای اهل بیت(ع) در واقعه عاشورا رخ داده است خود را شریک غم و اندوه آنان بدانیم و شریک دانستن در همین است که هرساله عزاداری سید الشهدا(ع) را احیا و برپا کنیم.

وی در پایان به حدیثی از امام رضا(ع) اشاره و اظهار کرد: امام رضا (ع) فرموده اند که کسى که متذکر مصایب ما شود و به جهت ستم هایى که بر ما وارد شده گریه کند، در روز قیامت با ما خواهد بود و مقام و درجه ما را خواهد داشت و کسى که مصیبت هاى ما را بیان کند و خود بگرید و دیگران را بگریاند؛ در روزى که همه چشم ها گریان است، چشم او نگرید.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۰۸۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(عکس) سردار سلیمانی و هوگو چاوز، امام مهدی و حضرت مسیح

(عکس) سردار سلیمانی و هوگو چاوز، امام مهدی و حضرت مسیح

دیگر خبرها

  • فال انبیا فردا یک‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تصاویری از یک واقعه محیرالعقول در بیابان‌های عربستان؛ ابر سقوط کرد؟
  • (عکس) سردار سلیمانی و هوگو چاوز، امام مهدی و حضرت مسیح
  • گزارش زنده: ایران 0 - 0 ازبکستان
  • تجلیل از سردار رادان در حرم حضرت معصومه(س)
  • زمینه‌سازان شهادت امام حسین (ع)
  • (ویدئو) حماسه جدید جواد خیابانی روی آنتن زنده
  • ضرورت راه اندازی کتابخانه سیار در روستاها
  • ببینید | حماسه جدید جواد خیابانی روی آنتن زنده
  • واقعه طبس باید در عرصه‌های ملی جدی دیده شود